Sluit [X]   
 

Marine-etablissement Kattenburg in 1920: opslag geïnterneerd Duits oorlogsmaterieel nl. geweren en karabijnen te Amsterdam...

© 1999-2019, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 19-8-2019

Algemeen

Foto's - Historisch 1940

J,H. Vroom
Joop Vroom en René Ros met het fysieke fotoalbum.
(Foto: © Raymond Gaveel, 2014)

De heer J.H. (Joop) Vroom verzamelt oude foto's van Nederland en kocht rond 1985 een album met 345 foto's op een Duitse rommelmarkt.

De foto's in het album zijn, zo staat op de laatste pagina geschreven, van 15 juni tot 20 september 1940 gemaakt. En wel door een onbekende Duitse militair die door Nederland, Belgie en Frankrijk (Parijs) langs de verdedigingswerken trok. Op de volgende pagina's worden de twintig foto's van de Stelling getoond.

Vermoedelijk is de maker een Duitse genie-officier die regelmatig op de foto's voorkomt. Uit de foto's en de systematische indeling spreekt een technische interesse. Wellicht was deze militair betrokken bij het opstellen van het boekwerk 'Denkschrift uber die niederlandische Landesbefestigung', gepubliceerd in 1941?

Volgende Overname, herpublicatie e.d. zonder voorafgaande toestemming niet toegestaan.

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)
 
 
 
Maas+deNatris verrichten militair-historisch onderzoek op het snijvlak van defensie en samenleving en vertalen dat naar gedrukte en digitale media. (Advertentie)