Sluit [X]   
 

© 2004-2017, René G.A. Ros

Meer zien en doen?

Fort bij NIgtevechtEr is nog veel meer over de Stelling van Amsterdam te vertellen dan op deze website. Alle forten, magazijnen, kazernes, polders, nevenbatterijen, inundatiesluizen, geniedijken en militaire wegen staan op de website 'De Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water'.
Op die website kan je ook meer informatie vinden over de Linie van Beverwijk, de Posten van Krayenhoff, de Duitse bunkers en de Nederlandse bunkers uit de Koude Oorlog.

Je kan ook in de lijst van Verwijzingen kijken voor websites over andere onderwerpen.

Spel 'Spion in de Stelling'

Er is iets ernstigs aan de hand op de Stelling van Amsterdam. Een groot militair geheim is gestolen: de kaart van de Stelling. Er is een spion in ons midden! Jij kunt ons helpen om dit mysterie op te lossen, door mee te doen met het spel Spion in de Stelling. Op het fort vind je allerlei puzzels en aanwijzingen en via de duivenpost op de website kan je alle informatie op een rijtje zetten. Kan jij genoeg hints vinden en de spion ontmaskeren?

Zie Spion in de Stelling voor meer informatie.
Op het Stelling Forum vind je ook berichten van de spion.

Leskist

De leskist Stelling van Amsterdam is bedoeld voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs en is te gebruiken als illustratiemateriaal bij de geschiedenisles, als lesvervangende activiteit of als uitgangspunt voor een project.
Het bevat informatie, voorwerpen en beeldmateriaal over het leven en werken op de forten van de Stelling van Amsterdam ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, zoals verkleedkleren en een speurtocht voor in de forten.

Forten bezoeken

Forten met speciale activiteiten voor kinderen, zoals kinderrondleidingen of verjaardagsfeestjes, zijn:

Fort bij Edam
Fort aan het Pampus
Vestingmuseum Naarden

Op diverse forten worden rondleidingen gegeven, zie Forten Bezoeken voor meer informatie.

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op foto-site Flickr Stelling van Amsterdam op foto-locatie site Panoramio Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

www.stelling-amsterdam.nl wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam Junior
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
ReneRos.biz voor ontwikkeling, advies & expertise en opleidingen voor Filemaker database-toepassingen. (Advertentie)
 
 
 
ReneRos.biz voor ontwikkeling, advies & expertise en opleidingen voor Filemaker database-toepassingen. (Advertentie)