Sluit [X]   
 

Eerstaanwezend Officier Hioolen in 1897: overleden te 's-Gravenhage, Zuid-Holland

© 1999-2018, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 20-5-2018

De Stelling van Amsterdam - Documenten

Driedaagse afstandsmarsch

Een tweetal foto's met origineel onderschrift uit het 'Zondagsblad v/h Dagblad v. Zuid-Holland en 's Gravenhage, behorende bij het nummer van Zaterdag 8 mei 1915'.
Waarschijnlijk heeft de mars in het weekeind ervoor plaatsgevonden: vrijdag 30 april t.e.m. zondag 2 mei.

"De driedaagsche afstandsmarsch in de stelling Amsterdam"

Intocht in stadionDetail Intocht in stadion

"Er was voor den driedaagsche afstandsmarsch van landweermannen langs de Amsterdamsche forten groote belangstelling. Tachtig militairen namen er aan deel en zoo groot was de liefhebberij, dat men zelfs geld bood om mede te mogen gaan. Het getal deelnemers moest evenwel beperkt blijven. Den eersten dag, Vrijdag, vertrokken de deelnemers onder leiding van den bekenden sportman Van Leeuwen, thans landweersergeant, om 8 uur van het Amstelhotel over Ilpendam en Spijkerboor naar Wormerveer, een afstand van 37 kilometer ; den tweeden dag ging het van Wormerveer over Beverwijk en Haarlem naar Hoofddorp, een afstand van 39 K.M. ; den derden dag van Hoofddorp over Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen naar het Stadion te Amsterdam. Frisch en vroolijk kwam hier de kranige troep aan en marcheerde het groote veld rond, alsof men niet een marsch van 36 K.M. in de beenen had. De stellingcommandant generaal-majoor Ophorst bracht hulde aan sergeant van Leeuwen, dien men op onze foto terzijde van den troep ziet."

"Het uitdeelen der medailles"

UitreikingDetail Uitreiking

"Generaal Ophorst, commandant der stelling Amsterdam, deelt de medailles aan de deelnemers uit. De soldaten volbrachten dezen marsch, geheel model gepakt en met het geweer over den schouder. Achter den generaal mr. Kranenburg, voorzitter der Centrale Sportcommissie."

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op foto-site Flickr Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)
 
 
 
Het Fort bij Edam kan een groot deel van het jaar bezocht worden. (Advertentie)