Sluit [X]   
 

Bureau Stellingcommandant in 1918: "Opperbevelhebber van Land- en Zeemacht bepaalt dat het rantsoen rundvleesch...

© 1999-2017, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 15-3-2017

Mensen

Luitenant Meys

Naam voluit:

H.C.J. Meys

Geboren:

9 juni 1866, Meppel (Drenthe)

Overleden:

2 mei 1930, Den Haag (Zuid-Holland)

Levensloop:

H.C.J. Meys kwam in 1888 bij de Militaire Schoolcompagnie van het 4de Regiment Infanterie.

Van 1 augustus 1901 tot 1 augustus 1907 was hij, in de rang van 1e Luitenant der Infanterie, als leraar verbonden aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) te Breda. In 1903 schreef hij een studie over de Stelling van Amsterdam.

Groepsfoto Soldaat Warmer
Luitenant Meys in uniform gefotografeerd, in 1917.
 

In 1903 was hij in de rang van Eerste-Luitenant ingedeeld bij het 8ste Regiment Infanterie. In die functie was hij tijdens de Fortmanoeuvres 1903 ingedeeld bij de Staf van de verdedigende partij.
Zijn laatste standplaats was Venlo, waar hij in de rang van Luitenant-kolonel commandant van het 2e Regiment Infanterie was.

In 1927 werd hij benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg hij een ereteken voor zijn inspanningen bij de watersnood van 1926. Hij werd in 1928 gepensioneerd in de rang van Kolonel en overleed in 1930.

Bron & foto:

Th.G. Bolhuis (kleinzoon)

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op foto-site Flickr Stelling van Amsterdam op foto-locatie site Panoramio Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube Stelling van Amsterdam op Layar Reality Browser voor smartphones

www.stelling-amsterdam.nl wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming. Geen toegang voor bestuur/medewerkers Stichting Mega.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Wijnimport J. Bart levert ruim 800 gastronomische wijnen uit 17 landen exclusief aan de horeca en zakelijke markt vanuit o.a. Fort benoorden Purmerend. (Advertentie)
 
 
 
Bureau Meerzijdig let op meerdere zijden bij support, mediation, procesbegeleiding en trainingen. (Advertentie)